Bas van de Wiel - bas, zang

Muzikale carrière:

"Sinds ik een radio-cassettespeler op mijn kamer had nam ik als jonge jongen allerlei soorten muziek van de radio op bandjes op en zong en speelde mee op een snare-drum. Dit veranderde gelukkig tijdens de middelbare school in Zwolle toen ik werd gevraagd met een paar vrienden mee te spelen in een schoolband. Daar kwam ik aan een fretless basgitaar en begon gewoon wat deuntjes te spelen die in me opkwamen en bij de rest van de muziek pasten.

Na een paar jaar deed de schoolband in 1991 mee aan een interregionale wedstrijd in Groningen waar we wonnen. Snel daarna slaagden de bandleden voor hun examen en gingen we onze eigen weg. Maar ik kwam nog jarenlang terug naar Zwolle om samen met twee vrienden in de projecten Dutch Comfort en Barok te spelen. Uit deze periode stammen 'De Hengelo Sessies' en het album 'Sympathy and Distrust'.

Ik verhuisde naar Hengelo in 1992 om te studeren en vormde samen met enkele medestudenten de nieuwe band Jelly Flower. Deze band volgde dezelfde ontwikkeling als de schoolband: ze werd lokaal bekend en ging plotseling uit elkaar toen de bandleden afstudeerden.

Na 1997 speelde ik nog in diverse kleine projecten zoals Souldesert en Mircalla en speelde af en toe samen met Michel en Martin Jan. In 2005 heb ik de driemansformatie SuperGenius opgericht, waarin ik zing en bas.

Gedurende deze tijd nam de muzikale samenwerking met Michel en Martin Jan steeds meer concrete vormen aan, wat resulteerde in de vorming van Sleepstorm in 2008."

Muzikale invloeden:

"Alle muzikale invloeden, maar bands die het meest betekenen zijn bands als Rush, Black Sabbath, Pink Floyd, New Model Army, Deep Purple, Jeff Buckley, Foo Fighters, Iron Maiden, Tool, Madonna, Underworld, Prince, The Cure, Depeche Mode, Porcupine Tree, Sisters of Mercy, Miles Davis, Dire Straits, The Police, Van Halen, enz."

EnglishNederlands

Deze site maakt gebruik van cookies  Ik weet het

get up