Martin Jan van Dalen - gitaar, produktie

Muzikale carrière:

"Ik heb klassieke pianolessen gehad van 1975 to 1982. Tussen 1984 and 1997 speelde ik keyboards, basgitaar en gitaar in diverse lokale pop en rock bandjes, zoals Dawn, Senses of Love, True but Blue, Die Festung Fällt, Fracas, Desert Rose en Fables, en was ik de zanger van Splendour of Fear.

Ik heb altijd een belangrijke rol gespeeld bij het componeren en schreef teksten en zelfs hele repertoires. Voor Sleepstorm ben ik bovendien verantwoordelijk voor de produktie van de liedjes, omdat de demo's momenteel in mijn homestudio worden opgenomen.

In deze studio produceer ik tegenwoordig ook muziek voor websites, bedrijfsfilms, commercials en TV formats. Mijn bedrijf AVgenerator ben ik gestart in 2001."

Muzikale invloeden:

"Omdat mijn ouders eigenlijk alleen naar klassieke muziek en jazz luisterden, ging ik pas naar populaire muziek luisteren op 12-jarige leeftijd. Het begon met de hitparade, en ik werd fan van The Police. Kort daarop ontdekte ik een breed scala aan stijlen binnen de New Wave. De bands die me in deze periode beinvloedde waren onder andere The Cure, Cocteau Twins, The Sound, Depeche Mode, U2, Clan Of Xymox en New Order.

Halverwege de jaren 80 ging ik naar meer rustige en goed geproduceerde muziek luisteren, zoals Talk Talk, Tears for Fears, The Style Council, Sade en Prince, maar ook naar rock en heavy metal, omdat ik een flat deelde met Michel (Cerrone). De albums van The Cult ("Sonic Temple is één van de allerbeste platen ooit gemaakt"), Led Zeppelin, Queensryche, Racer X, Faith No More en Cacophony werden in die tijd echt helemaal grijs gedraaid.

Vanaf de 90er jaren liet de grunge van bands als Soundgarden, Alice in Chains en Nirvana zijn sporen achter, tegelijk met de elektronische invloeden van artiesten als Madonna, Underworld, Massive Attack, The Prodigy, The Chemical Brothers en Faithless.

Ik ging volledig met de flow van de lounge-hype mee, en luisterde daarnaast graag naar de muziek van Jamiroquai, Air, Portishead, Red Hot Chili Peppers, Sigur Ros en Radiohead; samen met Björk mijn favoriete artiesten aller tijden."

EnglishNederlands

Deze site maakt gebruik van cookies  Ik weet het

get up