Autumn Sunset (2019)

Wanneer de winter dreigt te beginnen brengt Sleepstorm hun derde album "Autumn Sunset" uit. Daarmee uiting gevend aan wat iedereen denkt: tegenwoordig is de winter in Nederland één lange herfst. Wat helpt er beter om deze donkere periode door te komen dan op de bank met warme chocolademelk, een goed boek en deze release op je Airpods of Boombox?

Imaginaire roadmovie

"Autumn Sunset" is een reis door een denkbeeldige wereld vol eenzame plekken en vermoeiende dromen. Eindeloos rijdend langs surrealistische vergezichten en fantastische landschappen worden verdriet en troost gevonden. Tot er midden in een slapeloze nacht eindelijk een sprankje hoop gloort.

Instrumentaal album

Wanneer Bas, Michel en Martin Jan in 2018 besluiten om het optreden voor gezien te houden, staat niets het maken van een instrumentale luisterplaat in de weg. Met het idee om muziek te schrijven geschikt voor film, is de weg geplaveid voor deze trip zonder woorden. De songs beschrijven in zekere zin het verhaal van een hoopvolle zoektocht in jezelf.

Sleepstorm - Autumn Sunset (2019)

  1. More Reflections (3:54)
  2. Distant Star (3:53)
  3. Last Summer (3:37)
  4. Lying In The Grass Staring At The Sky Watching Clouds Go By (3:19)
  5. Desolate Island (3:07)
  6. Dreaming In Slow Motion (2:49)
  7. Finding Atlantis (3:47)
  8. Autumn Sunset (4:35)
  9. Lullaby (2:31)
  10. 3:58 AM (3:58)

"Wat een tof album. Luistert lekker weg! Het is nu 6:45uur en ook op dat tijdstip kan ik hem goed hebben."
Ed Meijaard, the Ambassadors

"Geen songs in de traditionele vorm maar een 'Wall of Sound', muziek voor een goede film, zonder woorden. Dat bevalt me wel."
Willem van Dalen, schilder

"Fantastisch gespeeld en schitterend opgenomen. Soms klinkt jullie nieuwe werk als een zoektocht. Je belandt al gauw op een dwaaltocht en weet niet waar het naar toe gaat."
Marcel Tettero, journalist

"Het album begint warm en spreekt soms tot de verbeelding. De elektronische elementen staan nog iets te veel in contrast met de gitaar en bas voor mijn gevoel."
Wessel Oltheten, sound engineer

"De sfeer is van begin tot eind erg mooi. Soms mis ik een zangpartij of vervangende lead-partij. Maar aan de andere kant komt dat de dromerige sfeer van een roadmovie door de herfst weer ten goede."
Christian Kuiper, docent klassieke gitaar

"Voelt als een tevreden terugreis. Een reis uit bijvoorbeeld je geboortedorp of -land waar je bewust een laatste bezoek aan wilde brengen om afscheid te nemen van iets of iemand…"
Irene Strikker, grafisch ontwerper

get up