Verlangen naar het onbereikbare, heb jij dat nog nooit meegemaakt? Een onbeantwoorde liefde, een verloren geloof, een langgekoesterde jeugddroom, een doel dat nog niet voltooid of ooit compleet mislukt is. Daar gaat de muziek van Sleepstorm over. Hun gitaar georiƫnteerde melancholische electro-pop toont de romantische kant van de keerzijde van het leven. Al luisterend naar het derde album "Autumn Sunset" (2019) maak je een imaginaire roadmovie langs eenzame momenten en slapeloze nachten. Tien instrumentale nummers schetsen een film die zowel refereert aan de Franse cinema van rond 1970 als aan de "indie-films" uit de grote Hollywood studio's van de laatste 25 jaar.

Zie ook Autumn Sunset

Een poster met 10 positieve spreuken aan de muur van een autenthieke vakantiewoning in de Ardennen was de aanleiding voor de eerste release van Sleepstorm "Dream Big" (2015). Nooit eerder is zoveel optimisme in zo korte tijd om zeep geholpen met zware teksten en meeslepende muziek. De songs van het postmodernistische tweede album getiteld "The Dark Of The Day" (2017) zijn nog donkerder, geheimer, fantasierijker en spannender. Een gevoelige plaat die de mankementen van het bestaan en het einde behandelt.

Over Sleepstorm

Groepsleden

Opgericht

Genres

  • Gitaar georiĆ«nteerde melancholische electro-pop

Geboorte van een band

Sleepstorm is opgericht op de resten van enkele lokale Nederlandse bands, waaronder Desert Rose, Fables, Jelly Flower, Imperium en Souls of Inbetween, allemaal bands uit de regio rond Hengelo (Overijssel).

get up